Raspored predavanja

Broj stranica u ovoj knjizi ni manje je ni više nego beskonačan. Ni jedna nije prva, ni jedna nije posljednja.
Jorge Luis Borges

S obzirom na veliki interes za ona predavanja koja su namijenjena za učenike osnovnih i srednjih škola, molimo pravovremeno nas kontaktirajte radi rezervacije mjesta.

Raspored predavanja:

10:00, predavaonica A2, >10 god.
Bez naslova II
Tko smo? Što smo? Kuda idemo? Što je prostor? Što je vrijeme? Teško je znati, al' kemija ti može pomoći i u tome. Uz nju i s njim, sve je moguće.
Nenad Judaš


11:00, predavaonica A1, >10 god.
Ljepša strana kemijskih reakcija
Voliš kemiju, ali te jednadžbe... Dosta ti je papirokemije? Saznaj kako se otpor može pretvoriti u čisti gušt i radoznalu strast.
Dominik Cinčić

12:30, predavaonica A2, >10 god.
Okultna znanost
Kako se zapravo pali vatra? Ima li kemije bez dobrog ognja? Jeste li ih vidjeli, čuli ili nanjušili? Riječ je naravno o facsinantnim kemijskim promjenama - jer samo stalna mijena jest.
Vladimir Stilinović

13:30, predavaonica A2, >10 god.
Aleja kemijskih elemenata Dok se svakodnevno trudimo otkriti nov
e kemijske elemente, prestali smo uživati u starima. U spektakularnim rundama, otkrij kojim kategorijama pripadaju najpoznatiji boksači.
Studentice Kemijskog odsjeka

15:00, predavaonica A1, >10 god.
Forenzična, al' kemija
Vješt vještak i vještu vješticu prekemija. Koliko kemije znaju TV- forenzičari? Pomažu li kemijske promjene u otkrivanju istine? Međutim, što je to istina?
Ivan Nemet

16:00, predavaonica A1, >10 god.
Otkriće periodnog sustava kemijskih elemenata
Prošlo je punih 130 godina otkad je Mendeljejev objavio svoju prvu tablicu. Povodom toga, UNESCO je 2019. proglasio međunarodnom godinom periodnog sustava. Kako je do tog otkrića došlo? što o periodičnosti znamo danas? Kad ćemo više u novu periodu?
Hrvoj Vančik